Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Stefan cel Mare, evocat la Podul Inalt

Joi 11.01.2018 10:00


Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a participat, miercuri 10 ianuarie 2018, la manifestările ce marchează împlinirea a 543 de ani de la strălucita victorie contra turcilor a lui ȘTEFAN CEL MARE, domn al Țării Moldovei, în cadrul celebrei Bătălii de la Podul Înalt-Vaslui (10 ianuarie 1475). Evenimentul s-a desfășurat la Ansamblul Monumental din satul Băcăoani, comuna Muntenii de Jos, județul Vaslui, unde a fost ținută o slujbă religioasă, s-au depus coroane și jerbe de flori și a avut loc un ceremonial militar la care au participat militarii Brigăzii 15 Mecanizate “Podul Înalt” Iași.
La acest eveniment au fost prezenți prefecți, președinți de consilii județene, primari, conducători ai muzeelor de istorie din Regiunea Moldovei, precum și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate.
Despre bătălia de la Podul Înalt s-a spus că a fost cea mai mare înfrângere pe care a suportat-o o armată musulmană în confruntarea cu o oaste creștină. Au fost capturați patru comandanți turci. Bătălia de la Podul Înalt este una dintre cele mai impresionante victorii pe care Ștefan cel Mare le-a obținut în războaiele sale cu otomanii.

Galerie foto