Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

FAN si promotor, sanatos in viitor!

Luni 04.12.2017 17:00    Asociația pentru Promovarea Dezvoltării Personale din Bacău, în calitate de beneficiar al finanțării nerambursabile oferită de Consiliul Județean Bacău în baza Legii nr. 350 a finalizat proiectul ”FAN și promotor, sănătos în viitor!”.
    Implementat în perioada august - noiembrie 2017, proiectul a oferit acces unui număr de 1345 de copii din mediul rural și copii instituționalizați, la programe de educație pentru sănătate, în cadrul campaniei de promovare a sănătății pentru o viață frumoasă și armonioasă.
    Obiectivele proiectului au fost:
-    Îmbunătățirea cunoștințelor, abilităților, atitudinilor și comportamentelor de sănătate a copiilor din mediul rural, cu vârsta între 11-17 ani,
-    Dezvoltarea abilităților sociale ca factor de protecție care reduce riscul apariției unor comportamente de risc în medii defavorizate și,
-    Promovarea comportamentelor pozitive pentru o viață sănătoasă.
    Activitățile susținute pentru realizarea scopului campaniei au fost implementate în 16 comunități rurale din județul Bacău, respectiv Secuieni, Traian, Tisa-Silvestri, Mărgineni, Horgești, Gioseni, Buhoci, Oituz, Nicolae Bălcescu, Pârjol, Prăjești, Sascut, Filipeni, Barați, Cucuieți și Dofteana.
 
    Susținători ai proiectului au fost Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, Școlile gimnaziale din comunele amintite dar și instituții locale și de învățământ, din comunități rurale.
    ”Întreaga echipă a proiectului ”Fan și promotor, sănătos în viitor”, alături de beneficiarii direcți, indirecți și susținători, suntem mândri de întreg parcursul de activități cu și pentru copii, din mediile defavorizate ale județului Bacău. Nu vrem să folosim clișee, dar trebuie să spunem că am realizat ceea ce ne-am propus, mai mult, am reușit să ne adresăm unui număr mult mai mare de beneficiari direcți, venind în cadrul campaniei de anul acesta cu noi activități, cu noi abordări care au vizat și implicarea copiilor în pregătirea și susținerea practică a unor programe. Multe, multe activități practice în care copiii au putut efectiv să exerseze modalități concrete de susținere a unei vieți sănătoase, activități pentru care au apelat și la resursele personale și familiale, resurse valoroase și sănătoase, care pot constitui și pentru viitor o bază serioasă de dezvoltare a unui model de viață comunitară autentic românească. Un model de comunitate în care membrii acesteia sunt persoane echilibrate, persoane care au încredere în forțele proprii, cred cu adevărat că pot fi promotori ai schimbării și pot produce schimbarea”, a declarat președintele asociației, psiholog Carla Popa.

Galerie foto