Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

''Deschide-ti mintea! Deschide-ti inima!''

Luni 04.12.2017 12:00
 
    Luni, 4 decembrie 2017, de la ora 14, sala „Ateneu” a găzduit spectacolul de colinde „Deschide-ți mintea! Deschide-ți inima!”, organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău. Evenimentul  a urmărit sensibilizarea opiniei publice cu privire la beneficiile care ar recurge din integrarea persoanelor cu dizabilități în viața politică, socială, economică și culturală, cât și promovarea unei imagini pozitive a persoanelor cu dizabilități, reducerea prejudecăților și informarea corectă a opiniei publice asupra abilităților sau limitărilor pe care le implică dizabilitatea.
    Pe scena Ateneului au urcat  persoane cu deficiențe de vedere, persoane cu dizabilități aflate în sistem de protecție rezidențial, adulți și copii, persoane cu sindrom Down, cât și  corul Colegiului Pedagogic «Ștefan cel Mare» și grupul «Hyperionii» de la Palatul Copiilor.
     ”În această zi, îmi exprim solidaritatea și respectul pentru persoanele cu dizabilități care reușesc să depășească barierele de zi cu zi cu demnitate și curaj. Vă doresc sănătate și succes în tot ceea ce faceți și vă asigur de întreaga susținere a Consiliului Județean Bacău pentru că știu că autoritățile și instituțiile publice au responsabilitatea de a implementa măsurile adecvate pentru a se asigura persoanelor cu handicap acces la toate aspectele societății, la fel ca orice membru al ei. Accesibilitatea și incluziunea persoanelor cu handicap sunt drepturi fundamentale recunoscute de Convenția privind persoanele cu handicap și nu sunt doar obiective, ci și premise pentru exercitarea altor drepturi. Sunt convins că împreună putem schimba mentalități, putem să dăruim fericire!”, a subliniat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.

Galerie foto