Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Povestea fara sfarsit a Casei Regale

Vineri 27.10.2017 14:00
Sala Multimedia a Bibliotecii Județene a fost joi, 26 octombrie, de la ora 17.30, neîncăpătoare pentru evenimentul care se anunța. Atmosferă sobră, pluteau în aer emoțiile, toată lumea aștepta sosirea oaspetelui regal, Principele Radu al României.
 
Fără prea mare protocol, cu o simplitate ce caracterizează Casa Regală a României, Alteța Sa Regală a salutat asistența, fiind apoi întâmpinat cu aplauze.
 
Adrian Jicu, directorul Bibiliotecii, anunță evenimentul: lansarea a două cărți regale, „Margareta a României. O Principesă în serviciul țării regăsite”, volum scris de Adrian Cioroianu, apărut la Editura “Curtea Veche” și a albumului “Povestea Castelului Peleș”, scris de ASR Radu al României, publicat la aceeași editură.
 
Despre cartea pentru copii „Margareta a României. O Principesă în serviciul țării regăsite”, ilustrată de Yanna Zosmer, a vorbit Iren Arsene, manager al Editurii “Curtea Veche”: „Descoperiți în această carte că nu toate familiile regale sunt la fel și că destinul ASR Principesa Margareta nu seamănă cu viața de basm a altor prinți și prințese, deși părinții săi erau capete încoronate. Veți avea plăcută surpriză de a descoperi o mică principesă căreia îi plăcea să hoinărească cu bicicleta sa roșie, să se joace cu surorile sale mai mici, a fost și ea copil, a plâns, a râs, s-a jucat.
 
Povestea destinului său este o adevărată lecție de viață: și-a iubit părinții și bunicii, a învățat mai multe limbi și a călătorit în întreaga lume, înainte de a-și regăsi propria țară, România. Cred că ar fi bine să-i faceți și voi un dar, să citiți, să citiți 10 minute pe zi, pentru minte, pentru inimă, pentru suflet”, i-a îndemnat Iren Arsene pe copii.
 
În „Povestea Castelului Peleș”, ASR Principele Radu al României prezintă această capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente și tendințe din pictură, sculptură și artele decorative. „Castelul Peleș nu este doar o clădire frumoasă, cu ziduri, tablouri, covoare, lampadare, cărți, nu este doar un muzeu, aici a fost și este viață, a fost ieri, este azi și, cu siguranță, va fi și un mâine.
 
Valoarea lui stă în istoria noastră, a României moderne, acolo s-au născut și au murit oameni, acolo s-au luat hotărâri capitale pentru țară, acolo s-a visat, s-a plâns, la Peleș s-au născut simboluri. Despre acestea am scris în această carte, iar lucrul cel mai important pentru noi și pentru țară este continuitatea”, a spus autorul cărții, ASR Principele Radu al României, care a acordat numeroase autografe celor care au cumpărat cele două cărți.

Galerie foto