Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Harta interactiva a serviciilor sociale din judetul Bacau a trezit interes atat la nivel regional cat si national

Marti 24.10.2017 16:00
Tema conferinței a fost "Serviciile sociale, singura cale reală de diminuare a problematicii sociale”, iar subiectele abordate au făcut referire la provocările accesării serviciilor de recuperare de calitate, realizarea parteneriatului public-privat pentru implementarea în mediul rural a unui model integrat de servicii sociale, implicarea companiilor în dezvoltarea și susținerea serviciilor sociale, modele de cartografiere a nevoilor pentru furnizarea integrată a serviciilor, mecanisme de finanțare și susținere a serviciilor sociale în actualul context legislativ.
În cadrul conferinței a fost prezentată harta serviciilor sociale și de sănătate din județul Bacău, realizată în parteneriat cu UNICEF.
"Implementată în premieră în județul Bacău, Harta Serviciilor Sociale vine în sprijinul copiilor vulnerabili și al familiilor acestora, dar și în ajutorul profesioniștilor locali care au acces în timp real la informații despre serviciile necesare și disponibile. Această hartă online reprezintă un exemplu de bună practică care poate fi extins la nivel regional și național în beneficiul tuturor copiilor și familiilor acestora. De asemenea, ne arată cât de important este parteneriatul dintre autorități, organizații neguvernamentale, sectorul privat și profesioniști de la nivel local”, a subliniat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.
Evenimentul a fost dedicat specialiștilor din domeniul serviciilor adresate persoanelor cu dizabilități atât din sectorul public cât și din cel privat și al societății civile și are drept scop crearea unui context de creștere a calității serviciilor sociale prin cunoașterea tuturor mecanismelor de finanțare și susținere a acestora.

Galerie foto