Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Universitatea George Bacovia, 25 de ani de invatamant superior

Luni 02.10.2017 14:30


Fondată în urmă cu 25 de ani, Universitatea George Bacovia din Bacău a devenit un puternic furnizor de educație, licențiații acestei instituții de învățământ fiind întâlniți în majoritatea structurilor administrației județului Bacău, în firme din cele mai diverse, bănci și instituții socio-culturale. 
     Chiar dacă nu are o tradiție universitară cum au centrele mari ca Bucureștiul, Iașiul sau Clujul, Bacăul poate însemna un punct important pe harta academică a țării, iar cele două universități din oraș sunt un atu pentru dezvoltarea noastră durabilă și pentru a construi un viitor mai bun.
Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a  înmânat, rectorului universității, Nicolae Lupu, o scrisoare de recunoștință, în semn de înaltă apreciere a contribuției deosebite avute la dezvoltarea învățământului băcăuan. ”Sunteți o universitate tânără, dinamică, implicată în viața comunității, o universitate care luptă să își păstreze identitatea în condiții nu tocmai ușoare. Ați dovedit-o nu o dată de-a lungul celor 25 de ani de existență, iar cel mai recent exemplu este deschiderea de care ați dat dovadă cu ocazia Festivalului Național „George Bacovia”, când l-ați omagiat pe scriitorul Mircea Cărtărescu, oferindu-i distincția Doctor Honoris Causa. Bacăul vă datorează mult și se bazează, în continuare, pe ceea ce însemnați ca instituție academică și ca partener pentru proiectele educaționale, economice și culturale. Avem nevoie de profesori competenți și de absolvenți bine pregătiți. Motiv pentru care veți găsi în mine un susținător al învățământului academic băcăuan și al proiectelor cu adevărat importante”, a  menționat președintele Brașoveanu, în discursul său rostit cu ocazia deschiderii noului an universitar.

Galerie foto